1/17
 • Living from scrap material
  26 November 2015

  Living from scrap material

  Pasi që kishte mbushur dy thasë e gjysmë me mbeturina, Zymeri bashkë me fëmijët e tij po i dërgonte në pikën grumbulluese për t’i shitur

  By  Besnik Boletini

 • Living from scrap material
  26 November 2015

  Living from scrap material

  Këto mbeturina gjenden në lagjen e komuniteteve RAE në Fushë Kosovë. Disa nga mbledhësit aty djegin mbetjet e kabllove elektrike për t’ua marrë materialin, ndërsa shpesh edhe fëmijët luajnë në këtë ambient

  By  Besnik Boletini

 • Living from scrap material
  26 November 2015

  Living from scrap material

  Smajli është mbledhës i përditshëm i mbeturinave dhe për çdo ditë kontrollon kontejnerët ku i gjen mbeturinat që i duhen për t’i shitur

  By  Besnik Boletini

 • Living from scrap material
  26 November 2015

  Living from scrap material

  Për dallim prej mbledhësve të tjerë, Smjali nuk dërgon çdo ditë mbeturina në pikat grumbulluese, por ai së pari i grumbullon në oborrin e shtëpisë ku jeton, ku e bën edhe klasifikimin

  By  Besnik Boletini

 • Living from scrap material
  26 November 2015

  Living from scrap material

  Kontejnerët në lagjen “Bregu i Diellit” janë ndër me të frekuentuarit nga mbledhësit e mbeturinave, të cilët qëndrojnë gjatë gjithë ditës aty

  By  Besnik Boletini

 • Living from scrap material
  26 November 2015

  Living from scrap material

  Mbledhësit e mbeturinave në deponinë e Gjilanit presin çdo kamion që zbrazët për të mbledhur mbeturina sa më shumë

  By  Besnik Boletini

 • Living from scrap material
  26 November 2015

  Living from scrap material

  Edhe fëmijët punojnë krahë për krahë me të rriturit për të mbledhë sa më shumë mbeturina në një ambient të kontaminuar

  By  Besnik Boletini

 • Living from scrap material
  26 November 2015

  Living from scrap material

  Një ditë e zakonshme për këtë burrë dhe këtë fëmijë, të cilët e sigurojnë mbijetesën nga mbledhja e mbeturinave

  By  Besnik Boletini

 • Living from scrap material
  26 November 2015

  Living from scrap material

  Këta mbledhës rrezikojnë jetën duke mbledhur mbeturina çdo ditë afër zinxhirëve të ekskavatorëve

  By  Besnik Boletini

 • Living from scrap material
  26 November 2015

  Living from scrap material

  Shumica e mbledhësve të mbeturinave nga komunitetet RAE, të cilët jetojnë në Fushë Kosovë i dërgojnë mbeturinat te Kompania “Rrezi Com”

  By  Besnik Boletini

 • Living from scrap material
  26 November 2015

  Living from scrap material

  Punëtorët së pari e bëjnë presimin e materialeve të plastikës dhe i bëjnë gati për eksport

  By  Besnik Boletini

 • Living from scrap material
  26 November 2015

  Living from scrap material

  E gjithë kjo plastikë e grumbulluar dhe e presuar është grumbulluar nga mbledhësit individual

  By  Besnik Boletini

 • Living from scrap material
  26 November 2015

  Living from scrap material

  Një pjesë e mbledhësve individualë i dërgojnë mbeturinat edhe tek kompania “SRI Kosova”

  By  Besnik Boletini

 • Living from scrap material
  26 November 2015

  Living from scrap material

  Procesi i presimit të letrës dhe kartonit

  By  Besnik Boletini

 • Living from scrap material
  26 November 2015

  Living from scrap material

  Kompania “Rec Kos” është grumbulluesi më i madh i mbeturinave të metalit në Kosovë

  By  Besnik Boletini

 • Living from scrap material
  26 November 2015

  Living from scrap material

  Një pjesë nga pika grumbulluese e kompanisë “Rec Koc”. Këto metale planifikohej të bluhen dhe të bëhen të gatshme për eksport

  By  Besnik Boletini

 • Living from scrap material
  26 November 2015

  Living from scrap material

  Disa materiale të metalit janë presuar dhe janë bërë të gatshme për eksport

  By  Besnik Boletini