30 March 2021

Daily Contamination

Banorët e fshatrave që shtrihen rreth fabrikës së Ferronikelit ankohen për ndotje të vazhdueshëm të ajrit, ujit dhe tokës nga kjo kompani. Për ta problem është bërë edhe hedhja e skories në deponinë afër shtëpive të tyre. Gjatë transportimit të skories kamionët nuk mbulohen dhe nga ta rrjedh uji i kësaj materie në rrugë. Kimistët thonë që skoria është e dëmshme për organizmin e njeriut dhe mjedisin. Kjo deponi nuk po respekton lejen mjedisore

By  Preportr

play